- 6 wstążek makaronu Tagliatelle
- pół kostki serka topionego szczypiorkowego
- kilka łyżek oleju Wielkopolskiego
- pół cebuli
- 4 ząbki czosnku
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- bazylia
- kolendra
- ser żółty
Rozgrzać olej na patelni. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni. Dodać serek topiony i roztopić na patelni. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Mieszać cały czas energicznie. Między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente". Makaron przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać, aż makaron się zabarwi. Przełożyć na talerze. Posypać startym serem żółtym. Przyprawić kolendrą i bazylią w proszku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz