niedziela, 25 sierpnia 2013

Makaron na patelni

 Bardzo serdecznie polecam, jest to naprawdę wspaniałe danie :D
  • 6 wstążek makaronu Tagliatelle
  • pół kostki serka topionego szczypiorkowego
  • kilka łyżek oleju Wielkopolskiego
  • pół cebuli
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • kolendra
  • ser żółty



Rozgrzać olej na patelni. Cebulę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Podsmażyć cebulę i czosnek na patelni. Dodać serek topiony i roztopić na patelni. Dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić. Mieszać cały czas energicznie. Między czasie makaron ugotować w osolonej wodzie "al dente". Makaron przełożyć na patelnię z sosem. Dokładnie wymieszać, aż makaron się zabarwi. Przełożyć na talerze. Posypać startym serem żółtym. Przyprawić kolendrą i bazylią w proszku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz