Chrust pieczony w piekarniku
- ok. pół kostki margaryny
- 5 łyżek śmietany
- 4 żółtka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1,5 szklanki mąki
- cukier puder do posypania
Do jednej
miski włożyć wszystkie składniki (prócz cukru pudru). Całość dokłądnie
zagnieść i włożyć do folii aluminiowej i na 30 minut włożyć do lodówki.
Po tym czasie wyjąć i rozwałkować. Następnie wykrawać romby i na środku
dziurkę. Przełożyć krótsze bok przez tę dziurkę. Układać ciasteczka na
brytfannie wysmarowanej margaryną. Piec w piekarniku przez ok. 15-20
minut w 180 st. Po tym czasie wyjąc i posypać cukrem pudrem. Smacznego.
O,nawet nie wiedziałam,że jest inny sposób niż smażenie:)
OdpowiedzUsuńmusze koniecznie wyprobowac! typowe faworki maja o wiele wiecej kalorii i tluszczu, a te z twojego przepisu wydaja sie byc calkiem zdrowe.
OdpowiedzUsuńTakie faworki są troszeczkę inne ale też smaczne.
OdpowiedzUsuńciasteczka kruche bez tłuszczu a nie odstępują typowym faworkom serdecznie polecam ;)
OdpowiedzUsuń