czwartek, 17 kwietnia 2014

Biała kiełbasa z warzywami




Idealne danie nie tylko na obiad ale także i śniadanie i kolacje. Danie jest naprawdę proste a okres wielkanocny sprawia, że jest naprawdę jeszcze pyszniejsze. Będzie mi bardzo miło, za każdy komentarz.


 Biała kiełbasa z warzywami



  • 5 białych kiełbasek
  • 1 pora
  • 3/4 cebuli
  • 3/4 pomidora
  • pieprz czarny mielony
  • kucharek



Porę poszatkować. Do większego rondelka wlać wodę i zagotować. Kiedy będzie się gotowała wrzucić do niej na ok. pół minuty poszatkowaną porę a następnie przełożyć na durszlak. Cebulę także poszatkować, pomidora pokroić w kostkę. Kiełbasę białą naciąć w kilku
miejscach. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną, wrzucić do niego sparzoną porę (trochę zostawić), ułożyć kiełbaski, a następnie powrzucać porę, cebulę i pomidora. Przyprawić do smaku pieprzem i kucharkiem. Zapiekać w 180 st. przez ok. 25 minut. Podawać ciepłe.










  "Przepis bierze udział w konkursie organizowanym przez Gotujmy.pl"

2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie!
    Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie Wielkanocnym : http://wulkan-smaku.pl/konkurs-zdrowa-wielkanoc/

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczny polecam jeszcze marcheweczki starkowac o mniam

    OdpowiedzUsuń