Bardzo dobre danie. Robiłam je już kilka razy i za każdym razem smakowało wszystkim. Polecam wypróbować. Warto pamiętać o wcześniejszym namoczeniu fasoli przez całą noc. Wtedy skraca się proces tworzenia dania.
Biała fasola z warzywami
- 1 szklanka fasoli Jaś
- 1 cebula
- 2 marchewki
- 1/3 opakowania dyni mrożonej
- pół puszki pomidorów z puszki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- 3,5 szklanki wody
- natka pietruszki
- sól, pieprz, kucharek
Namoczyć
fasolę białą, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie wsypać ją do
garnka i przykryć wodą. Gotować, odsączyć po ugotowaniu się wody.
Ponownie zalać wodą (3 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Dodać
pokrojoną cebulę (cienkie plasterki), marchewkę (plasterki) i pomidory z
puszki. Dodać koncentrat pomidorowy i dynię z opakowania. Przyprawić.
Gotować w garnku, aż fasola będzie miękka, pod koniec dodać natkę
pietruszki. Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz