piątek, 27 lutego 2015

Filet z warzywami

Powiem szczerze, że bardzo dobre. Robi się je szybko, także jeśli macie niezapowiedzianych gości idealnie się sprawdzi. Ja właśnie takie danie przygotowałam na szybko. Niecałe 20 minut i danie ugościło na stole gości.

Filet z warzywami

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 1/2 pory
  • 1/2 pomidora
  • pół puszki pomidorów z puszki
  • pół opakowania śmietany 18 % (małe opakowanie)
  • mały słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 20 dag sera żółtego
  • sól, pieprz
  • kucharek
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i wrzucić na patelkę. Przyprawić lekko i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po kilka chwilach dodać poszatkowaną cebulę i porę. Całość podsmażać chwilę. Pomidora pokroić w drobną kostkę i wrzucić na patelkę. Dodać do tego pokrojone pomidory z puszki. Wymieszać. Śmietanę wymieszać z koncentratem pomidorowym i wlać na patelkę. Dodać pod koniec starty ser żółty. Wszystko dokładnie wymieszać i jeszcze przez chwilę podsmażać. Podawać ciepłe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz