wtorek, 3 marca 2015

Pulpety z kaszy jęczmiennej

Bardzo dobre pulpety. Wiele razy próbowałam różnych kombinacji, ale te z kaszą wyszły idealnie. Bardzo gorąco polecam wypróbować ten przepis, bo jest wspaniały.


Pulpety z kaszy jęczmiennej

  • 1 torebka kaszy jęczmiennej
  • 1 cebula
  • 4 pieczarki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • 1 jajko
  • przyprawa typu ziarenka smaku lub kucharek
  • sól, pieprz
Pieczarki poszatkować i podsmażyć na patelni. Cebulkę pokroić drobno i także podsmażyć na patelni. Kaszę jęczmienną ugotować. Połączyć z mięsem i warzywami. Przyprawić do smaku. Dodać jajko. Wymieszać i formować z powstałego farszu pulpety. Smażyć panierowane mąką. Podawać polane dowolnym sosem. Ja użyłam sosu z torebki. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz