środa, 22 kwietnia 2015

Parówki w lanym cieście

Szybka przystawka, a jaka pyszna. Zapewne zasmakuje każdemu kto jej spróbuje, zwłaszcza dzieciom. Tak jak pisałam, robi się ją szybko. Ja zrobiłam ją dziś rano na śniadanie, dlatego wam też polecam szczególnie na to danie.


Parówki w lanym cieście


  • 3 jajka
  • sól
  • 4 łyżki wody
  • 5 łyżek mąki
  • 4 parówki


Do miski wybić jajka i dodać mąkę. Następnie zalać wodą i dodać szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. parówki przeciąć wzdłuż na pół a następnie pokroić w mniejsze kawałki. Wrzucić do miski i wymieszać. Tak obtulone parówki wrzucać na rozgrzaną patelnię i smażyć ze wszystkich stron. Można podawać polane keczupem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz