sobota, 16 maja 2015

Rolada faszerowana kaszą

Przepyszne rolady z kaszą. Są bardzo dobre i mogą być na pewno zaserwowane podczas niejednego przyjęcia, czy to w gronie rodziny czy znajomych. Zachwycą zapewne nie jedną osobę :)

Co do zdjęcia, jest trochę nie wyraźne, a to dlatego, że robiłam je telefonem. Niestety, aparat wyładował mi się w trakcie robienia zdjęć krok po kroku :/
Rolada faszerowana kaszą

  • 3 ćwiartki z kurczaka
  • 1 torebka kaszy jęczmiennej
  • 30 dag mięsa mielonego z łopatki
  • 1 duża cebula
  • łyżka margaryny
  • przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku
  • pieprz

Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować. Mięso zmielić. Cebulkę pokroić w małe krążki i zeszklić na odrobinie masła. Połączyć kaszę, mięso i cebulę. Przyprawić do smaku. Nałożyć przygotowany farsz na rozłożone na desce mięso. Połączyć boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem. 




zBLOGowani.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz