-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: -PORCJE:
Biszkopt kakaowy z truskawkami
BISZKOPT- 4 jajka
- 4 łyżki cukru
- 3 łyżki mąki zwykłej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki kakao
- 1/2 l śmietany kremówki 30%
- śmietana Śnieżka
- 2 śmietanki fix
- 3 łyżki żelatyny
- 30 dag truskawek
- 3 opakowania galaretki truskawkowej
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubić na sztywno,
następnie dodać żółtka. Obie mąki wymieszać razem z proszkiem do
pieczenia oraz kakao i delikatnie wmieszać łyżką do masy jajecznej. Piec
około 25 min w 180st.
MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu.
MASA: Śmietanę ubić, dodać Śnieżkę, fixy oraz żelatynę przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Na zimno ciasto wyłożyć śmietanę, na śmietanie położyć truskawki, zalać tężejącą galaretką, wcześniej ugotowaną w połowie wody podanej na opakowaniu.
Prosto, pysznie i z truskawkami :) Czego chcieć więcej...? ;)
OdpowiedzUsuń