niedziela, 5 lipca 2015

Fasolowy przysmak z patelni

Uwielbiam pichcić na patelni, dlatego robię podobne dania u nas w domu często. To danie powstało niedawno. Można je podawać w talerzu, lub jeśli ktoś woli- na patelni. Ja do zdjęcia głównego wybrałam tę opcję z talerza. Niżej ta druga :D

                      -TRUDNOŚĆ: średnie   -CZAS: 30-60 minut   -PORCJE: 4

Fasolowy przysmak z patelni

  • pół opakowania makaronu
  • 2 laski kiełbasy (dowolna)
  • 1 cebula
  • 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej
  • 1 puszka białej fasoli
  • pieprz, sól, przyprawa do potraw
  • pół litry bulionu drobiowego
 Pokrojoną w kostkę kiełbasę podsmażyć przez chwilę na patelni. Następnie dodać do niej poszatkowaną drobno cebulę. Słoik papryki marynowanej odcedzić i paprykę przełożyć na patelkę. Fasolę odcedzić z zalewy, przelać wodą i dodać na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i zalać bulionem.

Przyprawić do smaku. Przykryć patelkę i podsmażać do wyparowania wody, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wcześniej ugotowany makaron w lekko osolonej wodzie.

Podawać ciepłe, posypane poszatkowaną zieleniną. 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz