Dalszy ciąg pysznych letnich skarbów ukrytych w słoikach. Dziś przepis na pyszną paprykę w keczupie. Przepis dostałam od swatowej. Naprawdę pychota. Warto zrobić, by na zimę mieć do do ziemniaków dodać.
-TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: powyżej 60 min -ILOŚĆ: kilka słoików
Papryka w ketchupie do słoików
WYPEŁNIENIE SŁOJA
- pół kg papryki czerwonej
- pół kg papryki żółtej
- pół kg papryki zielonej
- pół kg cebuli
ZALEWA
- pół kg keczupu łagodnego
- pół kg keczupu pikantnego
- pół szklanki octu
- pół szklanki cukru
- 1 łyżka soli
Cebulę pokroić w grube piórka i sparzyć. Paprykę pokroić w paseczki i
obgotować 3 min następnie odcedzić. Wszystkie składniki na zalewę dać do
większego garnka, połączyć je i dokładnie wymieszać.
Wszystkie trzy kolory papryk oraz cebulę włożyć do zalewy i gotować 3-4 min ciągle mieszając. Słoiki umyć i nakładać do nich gorącą paprykę- stawiać do góry dnem.
Gdy wystygną odwrócić i zostawić na półce (mogą stać bardzo długo).
Wszystkie trzy kolory papryk oraz cebulę włożyć do zalewy i gotować 3-4 min ciągle mieszając. Słoiki umyć i nakładać do nich gorącą paprykę- stawiać do góry dnem.
Gdy wystygną odwrócić i zostawić na półce (mogą stać bardzo długo).
- pół szklanki wody
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz