czwartek, 7 stycznia 2016

Lody michałkowo- bananowe

Przyznam szczerze, że lodów w zimie nie jadam, ale ostatnio miała zjechać się rodzinka i pomyślałam, że ten przepis ich zaskoczy. Połączenie lodów i pysznych cukierków, które lubi szwagierka wyszło nieziemskie i wszyscy bardzo chwalili. Polecam wypróbować :D
 
                             -TRUDNOŚĆ: średnie    -CZAS:     -PORCJE: 2

Lody michałkowo- bananowe

  • 2 banany
  • 3 opakowania serka homogenizowanego waniliowego
  • 1 opakowanie galaretki cytrynowej
  • 7-8 cukierków michałków

Do miski blendera wkładamy kolejno serki homogenizowane banany pokrojone w mniejsze kawałki, cukierki michałki wyjęte z opakowania i galaretki, a następnie blenderujemy.

Następnie przygotowaną masę przekładamy do pudełeczka (niedużego) i wkładamy do zamrażarki na ok. 6 godzin.

Po tym czasie przekładamy do pucharków i dekorujemy. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz