czwartek, 11 lutego 2016

Pasta do jajek z cebulką

Dziś przepis na pyszną pastę do jajek z cebulką. Dlaczego? Ponieważ pomału zbliżamy się do świąt Wielkanocnych. Wczoraj Środa Popielcowa rozpoczęła okres Wielkiego Postu. Do świąt postaram się dodać kilka przepisów na świąteczne dania, których będzie przybywać. Polecam także zakładkę WIELKANOC po prawej stronie, tam przepisów także będzie przybywać. 

                                                  -TRUDNOŚĆ: łatwe        -CZAS:

Pasta do jajek z cebulką

  • 4 jajka
  • 1 pomidor
  • 1/2 cebuli
  • pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • ewentualnie: rzeżucha
Jajka ugotować w lekko osolonej wodzie. Następnie pozbawiamy je skorupki. Przecinamy na pół (wzdłuż). Wyjmujemy żółtko i wkładamy do miski. Rozgniatamy widelcem.

Cebulkę szatkujemy. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kosteczkę. Całość lekko mieszamy. Dodajemy pieprz i dwie łyżki majonezu.

Całość raz jeszcze wymieszać. Smak pasty można wzbogacić dodatkowo lekko poszatkowaną rzeżuchą. 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz