wtorek, 5 kwietnia 2016

Jajka faszerowane z rzeżuchą

Co prawda Wielkanoc już za nami, ale czemu nie przygotować pysznej przystawki w dowolny weekend roku. Pyszne i szybkie. Na pewno zasmakuje każdemu. Pyszne jajka faszerowane z rzeżuchą to doskonały sposób na szybką przekąskę dla niespodziewanych gości. Polecam!

                                             -TRUDNOŚĆ: średnie         -CZAS:

Jajka faszerowane z rzeżuchą

  • 6-7 jajek
  • 1 por
  • 1 natka szczypiorku
  • 20 dag dowolnej szynki lub mielonki (najlepiej w całości)
  • pieprz, kucharek
  • 1 pomidor
  • rzeżucha

Jajka zagotować w lekko osolonej wodzie. Delikatnie zdjąć skorupkę i przekroić wzdłuż. Żółtko przełożyć do miski, rozgnieść widelcem. Pora poszatkować i sparzyć na patelni. Szczypiorek poszatkować.

Dodać szczypiorek i por do żółtek. Przyprawić pieprzem i kucharkiem. Na koniec dodać pokrojonego w małą kostkę pomidora.

Całość dokładnie wymieszać i układać w jajkach (dziurkach po żółtku). Na koniec udekorować rzeżuchą.  
 



 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz