czwartek, 12 maja 2016

Papryka nadziewana kaszą jaglaną

Kolejna propozycja na grilla. Tym razem nie mięso. Papryka i kasza jaglana to doskonałe połączenie, które z całą pewnością Wam zasmakuje. Danie nie jest ani trudne, ani czasochłonne. Trzeba chwilę odczekać, aby na grillu się doskonale zapiekło i smakowało, ale tak to naprawdę robi się go niedługo. Polecam wypróbować. Swoją drogą nie wiedziałam, że grillowane warzywa (bez mięsa) są takie pyszne :D

                          -TRUDNOŚĆ: średnie        -CZAS:          -PORCJE: 2


 Papryka nadziewana kaszą jaglaną

  • 1 woreczek kaszy jaglanej (100g)
  • 2 papryki
  • 1 garść natki pietruszki
  • Pieprz
  • Sól,
  • przyprawa uniwersalna
  • 1 marchew
  • 1 kostka warzywna






W garnku doprowadzamy do zagotowania woreczka z kaszą jaglaną i kostką warzywną. Przekładamy na bok.

Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie natkę pietruszki poszatkować. Papryki uciąć u góry. Wydrążyć miąższ.

Górę papryki (ta część odkrojoną) pozbawić nie jadalnych części, pokroić drobno i dołożyć do wyjętej z woreczka ugotowanej kaszy jaglanej. Dodajemy natkę pietruszki, marchew, przyprawiamy i mieszamy dokładnie.

Przygotowany farsz przekładamy do wydrążonych papryk. Całość pieczemy na ruszcie grilla przez ok. 30 minut, podajemy ciepłe. 










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz